Biografie repetitieHet begint met muziek. Frans is acht jaar en wil, net als zijn vader en broer, lid worden van de plaatselijke muziekvereniging. Hij blaast cornet. Zeven jaar later verruilt hij dat voor bastuba. Van harmonie en fanfare stapt hij over naar dixieland en New Orleans. Jaren later, als de 21e eeuw net begonnen is, duikt hij in de Oosteuropese Balkan fanfare, de klezmermuziek en speelt hij als duo De Vrolijke Zwervers voor Incognito Muziekacts en Stadsavonturen.

Door de schoolvoorstellingen waar hij aan meedoet, trekt het theater en het zingen hem meer dan het blazen, maar hij ziet zichzelf geen beroeps worden en kiest voor iets heel anders; stuurman bij de koopvaardij. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Na een aantal jaar zegt hij de zee vaarwel, doet toelating voor het conservatorium voor het hoofdvak zang lichte muziek en wordt aangenomen.

Aan het Conservatorium Alkmaar studeert Frans bij Margriet Eshuijs, Herman van Doorn en Maja Schermerhorn. Docent drama is Ab Heijdens. Hij volgt zangworkshops bij o.a.: Mary Hammond, Mathilde Santing, Lisa Boray, Margot Giselle en Alberto ter Doest. Workshops drama volgt hij o.a. bij: Joe Weston, Lucas Borkel, Chip Bray en Jeremiah Flemming.

Scratch Muziekdagen LeidenZijn stemtype is bariton met (rock)belt.

Vanaf september 1990 is Frans Limburg te zien geweest in uiteenlopende theaterproducties van o.a. Joop van den Ende Theaterproducties en Stardust BV, als ensemble en in diverse rollen. Hij trad op in dinnershows van o.a. Party Company Amsterdam en Holland Village Amsterdam. Hij treedt op met harmonie- en fanfareorkesten als acteur, verteller, zanger. Hij doet opdrachten op maat, van een kortlopende of eenmalige voorstelling tot een bevlogen presentatie van een concert of evenement. Hij is verhalenverteller. Hij is als stemacteur te horen in heel veel tv-series en films. Hij vertaalt scripts voor nasynchronisatie uit het Engels en Duits, hij schrijft en vertaalt (lied)teksten en schrijft/arrangeert muziek.
Op de pagina 'curriculum vitae' kunt u per discipline meer informatie vinden.

script

Contact

info@franslimburg.nl
06 533 90 170